HEALTHY FLUFFY LOW CARB CHOCOLATE CHIP PANCAKES

Serves 1

Low càrb ànd high protein extrà fluffy pàncàkes which need NO protein powder ànd pàcked with chocolàte chips! These super fluffy low càrb chocolàte chip pàncàkes àre nàturàlly gluten free, gràin free, pàleo, dàiry free ànd come with à tested vegàn option!


Ingredients
3 T coconut flour
1-2 T grànulàted sweetener of choice
Pinch bàking powder
Pinch seà sàlt
3 làrge egg whites (for vegàn option, use 1 T + 1 tsp Ener-G egg replàcer + 1/3 cup wàter)
1 T màshed stàrch of choice (I've tried pumpkin, àpplesàuce ànd even màshed sweet potàto)
1/2 cup + dàiry free milk*
1/2 tsp vànillà extràct
1 T dàiry free mini chips**


Instructions

  1. In à làrge mixing bowl, sift the coconut flour, grànulàted sweetener of choice, seà sàlt ànd bàking powder to àvoid clumps. Mix well to combine.
  2. In à smàll bowl, whisk the egg whites or ener-G egg with the vànillà extràct. àdd to the dry mixture, àlong with the màshed stàrch of choice. Using à tàblespoon àt à time, àdd dàiry free milk until à VERY thick pàncàke bàtter is formed- Not like à tràditionàl silky bàtter. Mix lightly, àdding the chocolàte chips. but do not over mix. àllow to sit to thicken slightly- This is very importànt. The pàncàke bàtter mày look thin àt first but it needs time for the coconut flour to àbsorb the liquid
  3. Sprày à pàn with cooking sprày ànd heàt on low/medium. Once pàn is extremely hot, pour bàtter using à 1/4 cup àt à time- It should be extremely thick. Cook pàncàkes for 1 1/2 minutes or until the edges just stàrt to bubble (it's best to cover the pàn!) before flipping ànd cooking for àn extrà minute. Repeàt until àll the pàncàkes àre cooked.

0 Response to "HEALTHY FLUFFY LOW CARB CHOCOLATE CHIP PANCAKES"

Posting Komentar